До края на месеца ще завършат ремонтите по „Тракия“, продължават тези по „Хемус“

Прочетена: 42

Три са ремонтите, които ще продължат на автомагистрала „Хемус“ и през лятото – виадуктите на 20 и 34 километър и лявото платно на тунел „Витиня“. А ремонтите по АМ „Тракия“ на 13, 15, 17 и 18-ти километър се очаква да приключат до края на месеца. Това каза пред БНТ директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ Иван Досев.
Досев отправи апел към шофьорите да тръгват на път отпочинали, да не се изпреварват неправилно, да спазват ограниченията на скоростта и да не се движат в аварийната лента, тъй като при инцидент, това е единственият начин на линейки и пожарни да достигнат до пострадалите. 1000 лева е глобата за движение в аварийната лента.
Гражданите могат да сигнализират на телефон 112 и в ситуационния център на АПИ. В ситуационния център на телефон 0700 130 20 гражданите може да се подава информация за нередности по пътя, например предмети на пътното платно.
На пътен възел „Цалапица“ при 112 километър движението беше затворено в началото на седмицата. От тази сутрин отсечката е пусната за движение. Машините на АПИ и на фирмата изпълнител вече се изтеглят.
Бяха преасфалтирани изцяло четирите пътни отсечки, които са подходите към АМ „Тракия“.
Ремонтните дейности приключиха за 4 дни, а стойността им е 400 хиляди лева.
Не се предвиждат други големи ремонти по АМ „Тракия“. По-голям ремонт ще има на АМ „Хемус“ във Варненска област, лявото платно в посока Варна вече е преасфалтирано, сега ще бъде преасфалтирано и дясното.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: