Нинова: Наиграхте се! Затворете си портфейлите, бизнесмени!

Прочетена: 64

„На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в парийните работи, ще кажа: Наиграхте се, затворете си портфейлите! Търговците ще напуснат храма и няма да ви дадем да го превземете отвътре! Отворих кутията на Пандора с оставката ми. За две седмица видях задкулисието, натиска на парите, интересите, с които се борихме 3 години и не предполагах, че този бент ще се отприщи с такава сила срещу мен с оставката ми“.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред конгреса на партията, който се провежда в момента.
„Аз създадох този хаос и аз ще подредя нещата“, каза още тя.

Корнелия Нинова разказа, че в последните 2 седмици е започнало лично очерняне на нея и семейството й.

„Усили се натискът да се спре промяната в БСП. Пусна се машината за фалшиви новини, за да ви настроят срещу ръководсвото. Излъгаха ви, че който е бил кмет два мандата, няма да се кандидатира за трети. Стегна се до низостта да ви лъжат, че се откраднат парите от партийната каса. Различни кономически и политически лобита задвижиха интересите си за овладяване на БСП и поставянето на друг председател на чело“,

каза тя и призова бизнесмените „да затворят портфейлите си“.
„Избрахте ме да променя партията. Исках да въведа вътрешни допитвания, намаляване на финансиранетон в центъра и увеличаване на финансирането на структурите, вземане на решенията от вас, променихме устава така, че всеки член на партията да избира председател“, изброи тя промените в БСП.

Увеличихме на над 2 млн. лв. парите за структурите, за да можете да работите.

politic.regiona.bg

„Отворихме партията за млади и подготвени хора – мост, който реализирах. Над 30 % от общинсикте председтели са до 40 години. 46 чисто нови депутати имаме и такива до 40 години в парламентарната група“, изброи още тя.

„Поех ангажимент в-к Дума, социалните мрежи и телевизята на БСП да са нашите канали. Над половин милион лева имаше задължение вестника и не искаха да го пуснат в печатницата, днес имаме и Българска свободна теревизия, увиличихме парите за Дума, направихме сайт на Дума и влязохме активно в оциалните мрежи“, каза още тя..

„БСП вече е единствена опозиция и отказахме договорки за власт и пари с ГЕРБ. Изготвихме Визия за България, представена в над 500 срещи в цялата страна“, посочи още Нинова пред конгреса.

„Идеите в програмата са мои, другарки ид ругари, но вие, активът, всички, направихте тези идеи реалност.
Който и е да е лидре, без вас е нищо“, обърна се тя към конгреса.

„За 3 години екипът ми понесе много. Победихме на президентските избори и доказахме, че ГЕРБ не са непобедими. Само ние увеличихме депутатите си в ЕП от 4 на 5. Първа сила сме в 60 общини. От 12-то масто сега сме на 6-то място в ПЕС от 28 европейски социалистически партии“, изброи тя успеха на БСП под нейно ръководсво.

„Успяхме това всичко да го направим при еднолична, тоталитарна и премазваща власт на ГЕРБ.
След всичко това сме пред криза с неизвестен край. Поводът съм а“, заяви Нинова.

„Георги Гергов ми поиска оставката на следващия ден след изборите. Подадоха я.

В оставката ми нямаше емоция и артистичност. Това е осъзнато решение. Най-лесно ми беше да кажа: „Предупредих ви, вие сте виновни“ и да си остана председател. Но моята представа не ми позволи това да се крия зад колективна отговорност“, обясни Нинова.

„Къде сгреших – в преценката за последствията от това заявление за оставка.
„От 3 години се бием промяна срещу статукво. От вас знам, че тази битка ви блокира, блокира НС и прави скандали в партията, демотивира ви. Затова си помислих: Стига, изтощихме хората“, докато се борим кой да води бащина дружина. Прецених, че ако така продължим, ще останем без дружина.

Затова подадох оставка – отстъпих.

Нека двете тенденции да излъчат кандидати, да излъчат програми и да се явятт на избори – почтено, демократично и модерно“, каза тя.

Речта на Нинова продължава и в момента.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: