Ангел Джамбазки: Със скандала с Гоце Делчев се цели да се настроят македонците към България

Прочетена: 58

„Няма съмнение как се самоопределял Гоце Делчев. Той се е самоопределял като българин и то в писма писани от него на ръка“, това заяви евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той участва в предаваното „Европа сутрин“ по тв „Европа“ с водещ Диана Радева.

Повод за изказването е скандала с желанието на Македония да представи Гоце Делчев като македонец и да наложи датата 7 октомври за честване на паметта му, когато комунистическата власт у нас предава костите на революционера на Скопие.

Според Джамбазки Гоце Делев е български учител, офицер и  революционер и не може да има съмнения. „Това е важно. Защото когато говорим за история трябва да черпим данни от историческите извори“, заяви Джамбазки.

„Това, което се опитват на да направят старите болшевишки кратуни в Македония е да спънат сближаването на двата клона на един братски народа, заяви още евродепутатът. Според него целта е да се настроят македонците към България.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: