Министър Красен Кралев: Ще изградим нов национален стадион

Прочетена: 44

„Заявили сме твърдо намерение да изградим нов национален стадион. Това не е свързано само с кандидатурата, която обсъждаме с Гърция, Сърбия и Румъния за кандидатурата за европейско или световно първенство.“ Това заяви в ефира на bTV спортният министър Красен Кралев, съобщава сайтът tribune.bg.

Той обясни, че срещата за разговори по темата в Букурещ е отложена за септември месец. Причината е, че след проведените избори за Европейски парламент в две от държавите Гърция и Румъния ще има предсрочни избори. „Изчакваме те да се проведат и срещата е отложена за септември. Възможно е някоя от държавите да се оттегли след изборите. Независимо от това, планираме изграждането на нов национален стадион“, обясни министър Кралев.

По думите му възможните варианти за местонахождение на новото спортно съоръжение са няколко. Те са предложени на Столична община. „Обсъждаме 3 терена, всеки от тях си има плюсове и минуси, ще ги подложим на публично обсъждане“, увери министър Кралев.

Той допълни, че не са водени дискусии за съдбата на настоящия Националният стадион „Васил Левски“. „Съоръжението не е в добро състояние, трябва да му се правят текущи ремонти, поддръжката му е скъпа. Ясно е, че такъв голям стадион в центъра на столицата не може да има. „Васил Левски“ ще изпълнява ролята на национален стадион, докато не се построи нов“, обясни министър Кралев.

Има плановете и за обновяване на стадиона на ЦСКА –“Българска армия“, който е в Борисовата градина. Според Кралев, капацитетът му ще бъде увеличен, след като се премахне лекоатлетическата писта, а не чрез разширяване, което не влиза в новия устройствен план на парка.

„Капацитетът на новото съоръжение няма да е много по-голям от сегашния, което означава, че ще имаме възможност да направим едно модерно европейско съоръжение, влизайки в рамките на чашата. Няма да има строителство извън рамките на сега съществуващото съоръжение. Паркингите могат да бъдат подземни или извън Борисовата градина. Имаме съвместен проект с ЦСКА за този стадион и ще си отстояваме идеите за развитие на спортната инфраструктура докрай“, каза министър Кралев.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: