АОП отчете успешно изпълнение на проект за развитието на зелените обществени поръчки

Прочетена: 61

Агенцията за обществени поръчки (АОП) отчете успешно изпълнение на проекта „Методическа подкрепа за развитието на „зелените“ обществени поръчки в България“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Според участниците е постигната целта да се разясни потенциала на този вид възлагания и да се обясни как те могат да се използват като полезен инструмент за реализиране на устойчивост. Основният резултат е изготвянето на практическо помагало с описание на моделите на зелено възлагане на обществени поръчки по селектирани продуктови групи, които включват строителство, доставки и услуги със зелени критерии.

Дефинирани са продуктови групи, които са подходящи за възлагане на „зелени поръчки“ и са реализирани 8 специализирани обучения на близо 250 лица, които са от страната на възложителите. Предстои изготвянето на каталог с добри практики от швейцарския опит с устойчиви обществени поръчки.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: