Европейските лидери не успяха да се разберат за номинациите за председател на Европейската комисия и другите ключови постове

Прочетена: 31

До рано сутринта в петък европейските лидери не успяха да се разберат за номинациите за председател на Европейската комисия и другите ключови постове и обявиха, че ще заседават отново на 30 юни, когато ще направят нов опит.

Германският канцлер каза, че председателят на Съвета Доналд Туск е докладвал след продължителни консултации, че не е налице мнозинство за нито един от трите водещи кандидати: германският евродепутат Манфред Вебер от дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП); първият вицепредседател на Комисията Франс Тимерманс от социалистите; и комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер от либералите.

Според повечето експерти по темата задънената улица, в която се намира процесът по избор на нов председател на ЕК, поставя в неизвестност и бъдещето на някои от другите ключови постове в съюза, които се овакантяват тази година, сред които и този за управител на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Сподели в социалните мрежи

Автор на 21.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: