Нов параклис „Св. Йоан Предтеча“ ще бъде открит в квартал „Устово“

Прочетена: 52

В навечерието на Еньовден, от 11,30 часа, архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще открие новия параклис в Смолян в квартал „Устово“. Това съобщиха от Архиерейско наместничество – Смолян. Параклисът ще носи името на „Св. Йоан Предтеча“ /Христовия Кръстител/ и всяка година ще има храмов празник в деня на неговото рождение – на 24 юни. Разположен е на изхода за Пловдив на моста върху река Бяла – мястото, където всяка година се хвърля Богоявленският кръст.
Архимандрит Висарион ще отслужи празничен водосвет и ще благослови присъстващите. На мястото на това духовно събитие ще пристигнат с лития богомолци от двете църкви след празничната св. Литургия, водени от свещениците Васил Маджаров и Димитър Одаджиев – председатели на храмовете „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ и „Успение на св. Богородица“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 23.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: