Инвестират 300 млн. лв. в нов жилищен комплекс

Прочетена: 100


„България има безспорна нужда от още инвестиции – публични и частни. Български и чуждестранни. Трябва да се влагат средства в градска инфраструктура, във фабрики и жилища. Защото ,освен да работят, хората трябва да живеят в уютна среда“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по време на първата копка на жилищния комплелс „Резиденшъл парк Лозен“. Главен изпълнител на проекта е „Линднер България“ ЕООД, а проектирането е дело на „Иво Петров Архитекти“ ООД.

На събитието присъства и зам.-кметът на Столичната община доц. д-р Тодор Чобанов, Хелмут Ланг, изп. директор на „Линднер Груп“ АГ , Вероника Линднер, председател на Надзорния съвет на „Линднер“ АГ, Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара, Хубертус Клинк, ръководител на икономическия отдел на посолството на ФР Германия.

„Тези които не са запознати с мащабите , не бива да се бъркат. Тук говорим за нов квартал или градче. Аз ценя всички вложения и сега е моментът да пожелая успех на инвеститора“, посочи Дончев

Главният изп. директор на „Линднер Груп“ АГ Хелмут Ланг уточни, че компанията е инвестирала в България повече от половин милиард лева, което я прави един от най-големите инвеститори в страната.

„Резиденшъл парк Лозен“ представлява жилищен комплекс с контролирана среда на достъп, намиращ се близо до село Лозен, София. На първия етап ще бъдат построени 136 еднофамилни, двуфамилни и редови къщи, обществена зона с училище, детска градина, търговски и обществени сгради. Във фаза 1 от проекта ще бъдат инвестирани около 80 млн. лв. Цялостната инвестиция се оценява на около 300 млн. лева. В процеса на строителство и експлоатация на новия проект ще се създадат около 500 работни места.

Обществената зона, каквато също е предвидена, ще включва училище и детска градина, спортен център и басейн, спортни съоръжения, детски площадки, заведение за хранене, магазин, офисни площи и др.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 25.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: