Декласирана фирма за продажба на електронни винетки обвинява АПИ в поддържане на изкуствен монопол

Прочетена: 71

От декласираната фирма за продажба на електронни винетки „Телетол“ АД обвиниха Агенция „Пътна инфраструктура“ в лъжа и създаване на изкуствен монопол на пазара. Това стана по време на пресконференция в БТА, където акционерите в отстраненото дружество обявиха, че целият процес до получаването на разрешение да се включат на пазара е било твърде дълго и трудно, а в крайна сметка АПИ дори не ги е уведомила лично, че им прекратява договора.

„Регистрационният процес трябваше да стартира в началото на 2019 г. Документацията за кандидатстване за национален доставчик на услуги обаче беше качена на сайта на АПИ доста по-късно“, обясни Лиляна Деянова от „Телетол“ и допълни, че процесът е трябвало да продължи 2 седмици и да се даде възможност на всички желаещи фирми да продават е-винетки. „При нас този процес отне 6 месеца, а цялата процедура може да се определи като административен шок“, каза тя.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 26.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: