Национална електронна платформа за достъп до обществена информация ще бъде представена

Прочетена: 43

Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация бе създадена в рамките на проект с европейско финансиране от администрацията на Министерския съвет. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Така се изпълнява законовото изискване заявленията до всички администрации в страната да могат да се подават и по електронен път, а отговорите по тях да бъдат публични за всеки заинтересован потребител.
Очаква се през втората половина на годината Платформата да заработи в пълен мащаб, след като задължените по закон субекти – централните, областните и общинските администрации – определят своите служители-модератори за работа с нея.
Потребителските и технологичните параметри на Платформата ще бъдат представени на конференция от 10.30 часа в Гранитна зала на Министерския съвет.
Платформата за достъп до обществена информация е разработена по проект с европейско финансиране BG05SFOP001-2.001-0001 „Подобряване на процесите, свързани с предоставянето, достъпа и повторното използване на информацията от обществения сектор“ с бенефициент администрацията на Министерския съвет.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 28.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: