В кк „Боровец“ се провежда заключителната за мандат 2015-2019 конференция на местните власти

Прочетена: 40

В кк „Боровец“ се провежда заключителната за мандат 2015-2019 конференция на местните власти, която е организирана от НСОРБ. В нея участват вицепремиерът Томислав Дончев, регионалният министър Петя Аврамов, земеделският министър Десислава Танева и министърът на околната среда и водите Нено Димов. При откриването на втория ден от конференцията, кметът на Монтана Златко Живков определи мандат 2015-2019 като изключителен. Той обясни, че равносметката по отношение на усвояването на европрограмите е положителна.

„Те са и ще продължат да бъдат основен инвестиционен ресурс, а за някои са единствен такъв. Чрез нашите проекти над 1500 училища, детски градини, болници, културни институции са обновени. Реализирани са над 6500 проекта на стойност над 17 млрд. евро. Най-много инвестиции са направени във ВиК и управление на отпадъци – 44%, а 24% от усвоения ресурс е вложен в градски транспорт. В подобряване на градската среда съответно – 9%, в пътища – 6%, а 17% са в образователна, социална и културна инфраструктура, енергийна ефективност и др.“, каза кметът на Монтана. Като проблем той посочи задържането на кадри в общинската администрация. „Проблемите с обществените поръчки са много тежка тема. Имаме хора, които ни провалят и за тях това е спорт без да се интересуват от програмите и очакванията на хората“, каза още той.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 28.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: