Министър Петя Аврамова: Очаква се бюджетът на новата ОПРР да е 1,5 млрд. евро без националното съфинансиране

Прочетена: 44

Бюджетът на новата ОПРР ще е по-висок в сравнение със сегашната като се очаква да е 1,5 млрд. евро като тук не се включва националното съфинансиране. Средствата ще се разделят на две направления. По отношение на градското направление се предвиждат 339 млн. евро без националното съфинансиране и ще могат да участват 10 града. Второто направление е национално. Това каза в кк „Боровец“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя припомни, че към момента се изпълняват 455 договора с финансиране от ОПРР 2014-2020 като те са на стойност 1,5 млрд. лв. Аврамова посочи, че развитието в страната е различно и  като за пример даде Северна и Южна България.

„С изграждане на АМ „Хемус“ очакваме да се преобрази и Северна България. Основната цел през новия програмен период е балансирано териториално развитие. Фокусът ще бъде поставен върху обекти, които отговарят на нуждите на всяка област и така финансирането да стигне до всички населени места“, заяви още регионалният министър. Според нея, на лице са предпоставки за успешно програмиране на новия период 2021 – 2027 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 28.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: