Министър Десислава Танева: 15% ще бъде намален бюджетът на новата ПРСР

Прочетена: 47

„Интересът към ПРСР 2014-2020 е изключително висок . Поисканите средства са 2,5 пъти повече в сравнение с наличният ресурс.  Увеличават се средствата по мярка 7,2 за детски градини и училища и всички проекти ще бъдат подсигурени. Оттук-нататък предстои само изпълнение на одобрените проекти.“ Това каза министър Десислава Танева в кк „Боровец“ пред представителите на местната власт.

Тя посочи, че в програмен период 2014-2020 най-голям интерес за финансиране по ПРСР има за проекти за пътища, тротоари, ВиК съоръжения, социална инфраструктура училища и детски градини. „До края на декември очакваме Многогодишната финансова рамка. През новия програмен период ще има намаление на бюджета на ПРСР. Ако до момента общините са ползвали 740 млн. евро, сега трябва да извадим 135 млн. евро, за да получим новото финансиране. Намалението е около 15%“, посочи Танева. Тя подчерта, че предстои да се извърши анализ за нуждите на общините.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 28.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: