Кметът Йорданка Фандъкова провери ремонта на бул. „Линкълн“

Прочетена: 284

Анна Радева

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на ремонта на бул. “Линкълн“ в кв. “Овча купел“. Отпуснатите от Столичната община средства за ремонта са 4,8 млн. лв. Реконструкцията започна на 28 май от пресечката при ул. “Карл Трънка“  и ще продължи до ул. “Зеленика“ до метростанцията,  която в момента се изгражда. Срокът за изпълнение е 168 дни. Фирмата-изпълнител е ГБС-Инфраструктурно строителство.

Предвижда се подмяна на асфалтовата настилка на пътните платна, ще бъдат направени тротоари, там където липсват и обновени съществуващите от двете страни на булеварда. В проекта е влючена подмяна на бордюрите, ще се ремонтира и част от уличното осветление. Ще бъдат поставени нови антипаркинг колчета по цялата дължина на тротоарите. Всички пешеходни пресичания ще са с понижени бордюри и тактилни плочи в помощ на хората с увредено зрение. Трите регулирани кръстовища ще са с нови светофарни уредби. В  квартал  “Овча купел“ живеят 55 000 души и бул. “Линкълн“ е една от основните пътни артерии.

„Правим цялостен ремонт на бул. “Линкълн“ заедно с подземната инфраструктура.  Получих доклад, че всичко се изпълнява в срок и се надявам до края на ноември всичко да е готово. Може да стане и по-рано, но предпочитам да е качествено. За изпълнението пряко следи кметът на район “Овча купел“ Христина Семерджиева“, сподели кметът Фандъкова.

Тя уточни, че се работи  поетапно, за да не се спира изцяло движението.  Единствен между 1 и 15 август ще се затвори връзката с Околовръстното шосе, за да се направи цялостно булеварда. През последните три-четири години най-големите инвестиции  на Столичната община са в кв. “Овча купел“, заедно със строителството на 4 километра метро от третата линия, изграждане на два буферни паркинга, на ул. “Централна“, на подземната станция с Околовръстния  път при Горна баня.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 28.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: