Ремонтират бул. „България“до 10 септември

Прочетена: 73

Анна Радева

„Избрахме да ремонтираме бул. “България“ през юли и август, месеците, които са най-спокойни за движение в столицата. Видяхме, че миналата година участъкът, който обновихме, се получи добре. Надявам се до 10 септември, дни преди началото на новата учебна година, всичко да е приключило“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по повод началото на строителните работи в отсечката от бул. „Черни връх“ до бул. „И. Е. Гешов“. Тя уточни, че ще бъдат подменени основно настилките, които не са ремонтирани от много години и тротоарите, а осветлението вече е направено.

Проектът, на стойност 2,7 млн. лв., предвидено е са бъдат ремонтирани по 1,5 км. в посока. Възстановителните работи ще започнат първо по едното платно и движението по булеварда ще се извършва двупосочно в другото. В основите на пътя ще бъде поставена специална мрежа, засилваща  устойчивостта на асфалтовото покритие, което ще се направи след това.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 28.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: