С международна кръгла маса в София ще бъде отбелязан Денят на безопасността на движението по пътищата

Прочетена: 37

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, председателя на Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов и генералния секретар на Конфедерацията на пътните администрации в Европа Стив Филипс ще открият международна кръгла маса „Ефективни модели и инструменти за повишаване на безопасността на транспортната система“. Събитието се организира от държавната агенция в Деня на безопасността на движение по пътищата – 29 юни и ще започне в 10:00 часа, в зала „Средец“ на „София Хотел Балкан“.

За участие във форума в страната ни пристигат експерти от водещи международни организации в областта на пътната безопасност, сред които на Конфедерация на пътните администрации в Европа, Европейския съвет за безопасност на транспорта, Белгийския съвет за пътна безопасност и др. По време на събитието ще бъде обсъдена практиката на европейските пътни администрации за прилагане на инструменти за превенция и повишаване на безопасността на инфраструктурата; механизмите за подобряване на взаимодействието на човека с инфраструктурата; българският и чуждият опит при провеждането на инспекции по пътна безопасност. Ще бъдат представени и новите изисквания на Директива 2008/96 за повишаване на пътната безопасност, както и иновативни начини за финансиране на пътната инфраструктура.

Припомняме, че правителството прие решение, с което 29 юни се обявява за Ден на безопасността на движението по пътищата. Този акт е насочен към популяризирането на темата чрез провеждане на различни мероприятия, информационни и образователни кампании.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 29.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: