ГД „Гранична полиция“: 10 400 автомобила са преминали през ГКПП „Кулата“ през последните 15 часа

Прочетена: 49

От полунощ до 15 часа днес през ГКПП Кулата са преминали 10 400 моторни превозни средства. Това съобщиха от ГД „Гранична полиция“. Изключително интензивен продължава да е трафикът на вход и изход през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“. Граничните пунктове работят на пълен капацитет.
В последните около две седмици се наблюдава изключително интензивен трафик през ГКПП на българо-гръцката граница, включително е завишено и движението на гражданите от трети страни. Само в рамките на последните 15 часа през ГКПП „Кулата“ са преминали 10 400 моторни превозни средства, от които 6500 за излизане от страната, а 3900 – на вход. От ГД „Гранична полиция“ припомнят, че ГКПП „Кулата“ осигурява над 50% от пътникопотока на българо-гръцката граница и препоръчват на пътуващите да използват и ненатоварения ГКПП „Илинден“.
Натоварен остава и ГКПП „Маказа“, на границата с Гърция, откъдето в периода от полунощ до 15.00 часа са преминали общо 4380 моторни превозни средства (3135 на изход и 1245 на вход). Близкият до него ГКПП „Златоград“ към момента не е натоварен и може да бъде използван от пътуващите в посока Гърция. Ненатоварени са също ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко Войвода“ на българо-гръцката граница.
На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход и вход за леки автомобили. До 15.00 часа оттам са преминали общо 4717 моторни превозни средства (1863 за излизане и 2854 за влизане в страната).
На българо-турската граница, на ГКПП „Капитан Андреево“ е интензивен трафикът за товарни автомобили на изход. Преминалите в последните 15 часа от денонощието през пункта моторни превозни средства са 2389 (1650 на изход и 739 на вход). Превозните средства, преминали през ГКПП „Лесово“, са общо 499 (244 на изход и 255 на вход).
На българо-румънската граница, на ГКПП „Дунав мост – Видин“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Също за излизане от страната за леки автомобили е интензивно движението на ГКПП „Дунав мост – Русе“, ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Дуранкулак“.
На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 29.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: