Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи на Националния съвет да гласува промени в състава на Изпълнителното бюро на партията

Прочетена: 36

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи на Националния съвет да гласува промени в състава на Изпълнителното бюро на партията. Тя обяви, че сваля доверието си от Валери Жаблянов и иска неговата оставка от ръководния орган на БСП, съобщи Дарик Радио.

Нинова предложи още да бъде увеличен съставът на Изпълнителното бюро, за да се чуват различните мнения в партията.

„Чух разумните критики и смятам да ги отразя в бъдещата работа на партията. За мен е съществен въпроса за идеологията. За съжаление в България никой не говори за това. Ние останахме единствената партия с идейна основа. Преди конгреса се чуха различни мнения за модерното ляво, за европейската левица, за консерватизма. Тези въпроси трябва да дискутираме, но не сами, затворени в себе си.“, каза още Нинова. Лидерът на партията направи предложение да се създаде Национален дискусионен клуб. Очаква се да го оглави Янаки Стоилов.

„Имаше разнобой по политически решения и действия на парламентарната група. Очевидно с цел  да се отдели ИБ от парламентарната група, има дефекти, предлагам да засилим комуникацията между Бюрото и парламентарната група.“, подчерта Нинова в доклада си пред Пленума. Съставът на Изпълнителното бюро да бъде увеличен на 21 души, е предложението на Нинова. Новите членове, които тя предложи са Милка Христова, Асен Гагаузов, Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева, Манол Генов, председателят на МО Николай Бериевски. „Предлагам да бъде освободен Валери Жаблянов.“, допълни председателят на партията.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 30.06.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: