Вицепремиерът Николова ще участва в международната конференция по процеса на реформите в Украйна

Прочетена: 27

Заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова ще участва в международната конференция по процеса на реформите в Украйна, която ще се проведе на 2 юли в Торонто, Канада. 

Тази година събитието е под мотото „Иновации, възможности и демокрация в Украйна“. Форумът има за цел да надгради резултатите от предишните две конференции, състояли се в Лондон и Копенхаген. В изпълнение на разработената от Украйна „Стратегия за реформи 2020“ през последните пет години бяха инициирани реформи в основните сектори с цел постигане на стабилен икономически растеж и подготовка на страната за членство в Европейския съюз и НАТО. 

Българският вицепремиер ще проведе двустранни срещи с украинския първи заместник министър-председател и министър на икономическото развитие и търговията Степан Кубив и с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. 

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: