Министър Караниколов откри инвестиция за над 40 млн. евро в завод за производство на стъкло в Търговище

Прочетена: 48

Министърът на икономиката Емил Караниколовоткри днес в Търговище новопостроената пещ на завода за плоско стъкло в града.Съоръжението е едно от трите най-големи в света, а инвестицията е на обща стойност 42млн.евро. На официалната церемония по запалване на обновената пещ за производство на плоско стъкло в завода на „Тракия Глас България ЕАД“ в Търговище министър Караниколов изтъкна, че това е поредната инвестиция, която показва че България се утвърждава като водеща дестинация за привличане на инвестиции в региона, особено в сферата на производството.
По думите му се отчита увеличение на броя на инвестиционните проектите, осъществявани в страната,както имногократно разширяване на производствените мощности на голям брой чуждестранни компании. „Доказателство за това са сертифицираните 18 проекта, само през първото полугодие на 2019 г. по Закона за насърчаване на инвестициите. Общо предвидените инвестиции по тях възлизат на близо 250 млн. лв. и се очаква разкриване на над 2200 нови работни места“, подчерта икономическият министър и допълни, че към момента в Българската агенция за инвестицииима още 68 проекта в процес на сертифициране на обща стойност близо 1.5 млрд. лв., с потенциал за нови 6600 работни места.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 02.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: