530 хил. нарушения за превишена скорост през изминалата година

Прочетена: 53

„Нарушенията за превишена скорост за миналата година са 530 000“.Това каза Мария Ботева от Пътна полиция по време на пресконференция. На събитието бе представен Индекс за безопасно шофиране. В дискусията взеха участие зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов и председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова и изп. директор на ДАИ Бойко Рановски.

Проверяват се изпитите и обучението на младите водачи, които до 3 г. след като са взели шофьорска книжка претърпят пътно-транспортно произшествие. Това каза зам-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов. Той допълни, че данните от изследването са много полезни както за планиране на по-ефективен контрол, така и за бъдещите промени в организацията на обучението на водачите. От думите на зам.-министър Попов стана ясно, че общият брой на установените нарушения за миналата година са 1,3 млн.

„Средно статистически с 20% се увеличават пътно-транспортните произшествия през юли и август в сравнение с другите месеци на годината. Затова е много важно сега да акцентираме вниманието на хората да бъдат по-внимателни и толерантни на пътя“. Това каза председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова

Самите изчисления на Индекс за безопасно шофиране са направени на базата на 35 хиляди попълнени разширени въпросника при водачите на леки и лекотоварни автомобили и 1035 попълнени въпросника от водачи на камиони и автобуси.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: