Започна цялостното обновление на 113 СУ в столицата

Прочетена: 68

Софийската фирма „Инфра Роудс“ ЕООД започна изпълнението на проект за цялостно обновление на 113 СУ „Сава Филаретов” в столицата. То се извършва по проект, финансиран по ОП „Региони в растеж“, който включва 26 училища и детски градини и е на обща стойност 63 млн. лв., от които 2 341 815 лв. са за този обект.

Изпълнителният директор на фирмата Антон Арнаудов заяви по време на първата копка, че е създадена стриктна организация вътрешните ремонтни дейности, работата по покрива и фасадата да приключат до септември. Цялостният ремонт ще приключи през май догодина. В училището учат 240 деца и надеждата на ръководството му е, че след ремонта, то ще стане по-привлекателно.

Визията на фасадите на училищната сграда ще бъде изцяло модернизирана чрез полагане на топлоизолация и нови цветови решения. Ще бъдат вложени материали, които да запазят архитектурния облик на сградата, която е открита през 1960 година. В обхвата на ремонта предстои да бъдат подменени изцяло компрометираните инсталации, сред които пожароизвестителна и оповестителна инсталации. Предвидено е изграждането на асансьор и рампа за осигуряване на достъпна среда. Помещенията ще се ремонтират основно, като предстои оформяне на нови санитарни възли, полагане на нови настилки от дъбов паркет в класните стаи, кабинетите, библиотеката, складови и други помещения. Във физкултурните салони ще бъдат обновени съществуващата мозаична настилка на коридорите и стълбищата и положени нови облицовки. Проектът за основен ремонт на обекта включва и внедряването на мерки за енергийна ефективност – топлоизолация на покрива и външните стени, монтаж на енергоспестяващи осветителни тела и др.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: