УСПЕШНО ЗАВЪРШИ ПРОЕКТЪТ „УЧА И СЕ РАЗВИВАМ В ЧЕЗ“

Прочетена: 42

367 служители от дружествата на ЧЕЗ България участваха в проекта „Уча и се развивам в ЧЕЗ“ за повишаване на професионалните и ключовите компетентности на заетите. Проектът продължи 16 месеца и се осъществи по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Целта на проекта, чието изпълнение започна през март 2018 г., бе да повиши нивото на компетентност на служителите и да създаде условия за устойчива заетост чрез предоставяне на специализирани знания, умения и компетентности, което в крайна сметка води до повишаване на личностната мотивация и удовлетворението на служителите и подобрява производителността и конкурентоспособността на компаниите. Обученията се проведоха в София, Благоевград, Плевен и Монтана. Уменията си по специалност заваряване подобриха 78 участници, по електроенергетика 17 участници, по маркетингови проучвания – 22 участници. Проведени бяха и обучения за подобряване на дигиталните компетентности на 200 служители, а на чуждоезиковите умения – на 50.

 „Нашата цел като работодател е да осигурим подходяща среда и да дадем възможности за професионално и личностно развитие. Вярваме, че това е най-сигурният път за постигане на стратегическите цели на дружествата в България“, заяви Душан Рибан, главен оперативен директор на ЧЕЗ България. 

„Като един от най-големите работодатели в страната се гордеем с инвестицията в знанието, квалификацията и развитието на служителите ни, затова ще продължим инициативата и ще надграждаме знанията и уменията на хората си, следвайки програмите си за учене през целия живот.“, допълни Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“, ЧЕЗ България ЕАД.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 04.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: