Предстоящи събития

Прочетена: 32

писалка

София./с. Горна Малина.
От 10.00 часа от село Горна Малина за четвърта поредна година ще се проведе „Аурубис Средногорие велопоход“.

***
София.
От 11.00 часа в хотел Интерконтинентал „Движение България на гражданите“ организира Кръгла маса на тема „Политическите партии в България: етика, прозрачност и финансиране“.

***
София.
От 11.30 часа в ритуалната зала „Дом Покойник“ на Централните софийски гробища ще бъде поклонението пред бившият министър на машиностроенето инж. Тончо Чакъров.

***
София.
От 16.00 до 19.00 часа в парк „Заимов” ще се проведе осиновителската кампания под мотото „Осиновявай, не купувай”.

***
Асеновград.
В 10.00 часа на манастирските поляни при храм „Св. вкмца Неделя“ ще започне фолклорен фестивал с участието на над 30 фолклорни състава.

***
Благоевград./с. Кулата.
От 9.00 часа на ГКПП „Кулата“ ще се проведе брифинг за интензивния трафик.

***
Бургас.
От 18.30 часа до Пантеона в Морската градина ще започне първият ден от фестивала „Дни на Италия“.

***
Бургас.
От 21.00 часа на остров „Света Анастасия“ соул изпълнителите Брус Джеймс и Бела Блек ще изнесат концерт.

***
Варна.
В 9.00 часа в катедралния храм „Свето Успение Богородично” със заупокойна света Литургия ще бъдат отбелязани 6 години от кончината митрополит Кирил.

***
Варна.
От 10.00 часа на входа на Морската градина ще се проведат пазар за биопроизводители и кулинарна демонстрация.

***
Варна.
От 10.30 часа в Дневен център „Ривиера“, м-ст Салтанат 56 А(Морската градина – до Делфинариума) италианецът Карло Тонели ще разкаже за тайните на истинския италиански хляб.

***
Варна.
От 16.30 часа в Двореца на културата и спорта ще се състои официалното откриване на турнира по художествена гимнастика „Царица Маргарита“

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 10.00 часа в салона на читалището ще се състои празник под надслов „Никой не е по-голям от хляба”.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в парк „Марно поле“ ще бъде открит базар за занаятчии.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на открита сцена „Арт лято” до паметника „Асеневци” ще се проведе спектакъл „Житената питка“.

***
Видин./с. Кутово.
От 17.00 часа в селото заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще открие традиционния фолклорен фестивал „От раклата на баба“.

***
Добринище.
От 19.30 часа на сцената на площада в града ще бъде открит фолклорният фестивал „Добринишко лято“.

***
Карлово.
От 11.00 часа ще започне международно радиолюбителско състезание. От 20.00 часа в ресторант „Карлово” победителите ще бъдат наградени и състезанието ще бъде официално закрито.

***
Котел.
От 19.30 часа на голяма сцена „Естрада” в парк Изворите Котел ще бъде домакин на голям концерт на италиански и интернационални изпълнители.

***
Кюстендил./с. Полска Скакавица.
От 9.30 часа от железопътната гара в селото ще тръгне поход към Полско-Скакавишки водопад и двора на бившето училище. От 11.00 часа започват спортни игри и активности за Празника на пеперудите. От 12.00 часа ще се проведе карнавал на пеперудите, снимки и демонстрации на тематични облекла.

***
Пазарджик.
От 9.00 часа в храм „Успение Богородично“ във Велинград ще започне тържествената церемония по отбелязване на празника на града.

***
Перник.
От 10.30 часа в манастир „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в село Пещера Белоградчишки епископ Поликарп ще отслужи чин по освещаване на манастира.

***
Пловдив.
От 17.00 часа на спортен комплекс „Младежки център“ ще бъде открит турнир по мини футбол. Срещите ще се играят от 17.30 и 18.45 часа.

***
Пловдив.
От 18.00 часа край Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще бъде дадено началото на т. нар. „Чисти вечери” – серия от образователни игри и забавления за деца и родители, посветени на опазването на чистота в града.

***
Ракитово.
От 18.30 часа на откритата сцена на площада ще бъде представен обичаят „Еньовден“ от Фолклорна група „Горски здравец”.

***
Свищов.
От 15.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ на тържествена церемония ще бъдат наградени бивши спортисти на дружеството за физкултура и спорт „Академик – Свищов“. От 17.00 часа в храм „Света Троица“ ще бъде отслужен благодарствен молебен, а от 18.00 часа на едноименния стадион ще се проведе футболна среща между ветераните на „Академик“ – Свищов и ЦСКА – София.

***
Стара Загора./с. Пшеничево.
От 9.00 часа в селото ще се проведе Празник на пшеницата.

***
Тетевен.
От 10.00 часа ще започне с традиционния ,,Трабант фест“. От 20.00 часа ще се проведе концерт на БТР.

***
Ямбол.
От 21.00 часа на големия екран в градския парк ще бъде прожекцията на филма от селекцията на София Филм Фест – „Щастливия Лазаро“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 06.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: