В Гърция се провеждат предсрочни избори

Прочетена: 28

В Гърция се провеждат предсрочни избори, предава AFP. Избирателните секции започнаха работа в 7:00 часа сутринта в избори, на които екзитполовете дават преднина на опозиционната партия „Нова демокрация“, водена от Кириакос Мицотакис, докато управляващата формация СИРИЗА на премиера Алексис Ципрас ще трябва да навакса разликата от около 10%, която й отреждат предварителните проучвания.       Над 9,9 милиона избиратели ще могат да упражнят правото си на глас в над 21 хил. секции. Малко повече от половин милион от избирателите са на възраст от 17 до 21 години и ще гласуват за първи път.
Гласуването според законите в южната ни съседка е задължително, освен за хората, които са над 70-годишна възраст и тези, които в деня на изборите се намират в чужбина.
След като изборният ден приключи в 19:00 часа, бюлетините ще бъдат преброени, а резултатите съобщени на Министерството на вътрешните работи, което от своя страна ще ги публикува и направи обществено достояние.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: