„ЧЕЗ Трейд България“ връчи сертификат за зелена енергия на „Дунав прес“

Прочетена: 37

Най-големият търговец на електрическа енергия на свободния пазар в България, „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, предостави сертификат за зелена енергия на „Дунав прес“ АД – гр. Русе. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Свидетелството бе връчено на изпълнителния директор на „Дунав прес“ от Десислава Алексиева, Маркетинг директор на „ЧЕЗ Трейд“, по време на официална церемония, която се състоя в Русе на 4 юли.
„Вярваме, че сътрудничеството с новия ни доставчик на електрическа енергия – „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, ще гарантира стабилност на производствения процес и ще осигури високо качество на доставките на електроенергия, за да продължим да се развиваме като устойчива „Зелена компания“, заяви г-н Алексиев.
„Доверието на русенската печатница „Дунав прес“ е признание и отговорност за нас. Участието на русенската печатница в най-голямата балансираща група на ЧЕЗ Трейд в България ще ѝ позволи, както да оптимизира разходите си, така и да получи възможно най-доброто съотношение на енергия, произведена от различните възобновяеми източници“, каза Десислава Алексиева при връчването на документа.
Сертификатът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Той гарантира, че 100% от енергията, използвана от русенската печатница, е произведена от възобновяеми източници.
„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД е водещ доставчик на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирала 2.5 млрд. лева общи проходи от продажби.
„Дунав прес“ АД е водещ производител на картонени опаковки в България. Опаковките са предназначени както за фармацевтичната промишленост, така и за опаковане на стоки за бита като ароматизатори за коли, сапуни и други, които са предимно за чуждестранни пазари. Произвежда също етикети за бира от хартия и фолио, листовки за лекарства, кутии за индустриални стоки. Печатницата притежава лиценз за печат на ценни книжа.
На 4 юли 2019 г. в печатницата гр. Русе се проведе ден на отворените врати, на който бе представена най-новата 6-цветна печатна машина с 2 лакиращи секции Heidelberg XL 75 6-LYYL, закупена със средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: