Одобрен е проект за ремонт на сградата на община Панагюрище

Прочетена: 33

В Министерство на регионалното развитие и благоустройството кметът на община Панагюрище Никола Белишки подписа договор по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда в сградата на Община Панагюрище, пл. „20-ти април“. Общият размер на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 815 800, 00 лева. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Внедряването на мерки за енергийна ефективност, предвидените ремонтни дейности и мерките за осигуряване на достъп за хора с увреждания, ще допринесат за модернизиране на сградния фонд, създаване на приветлива и ефективна среда. Изпълнението на проекта ще доведе до по-висока енергийна ефективност, ще допринесе пряко за намаляване на крайното енергийно потребление в обществената сграда, както и ще подобри мобилността на хората с увреждания.
Така ще се гарантира по-високо качество на живот, по-голяма сигурност за гражданите и ще се създадат предпоставки за ускорено икономическо развитие и по-високо ниво на инвестиции.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: