Кметът Фандъкова провери строеж в 37 СУ „Райна Княгиня“

Общо 82 милиона лева е заделила СО за реконструкция и строителство в училища и детски градини за 2019 година

Прочетена: 74


Кметът на София Йорданка Фандъкова провери строителството на нов физкултурен салон в 37 СУ „Райна Княгиня“ в жк.“Люлин“. Застроява се площ от 700 кв. м, която включва спортен салон, топла връзка с основната сграда на училището, съблекални, бани и тоалетни като инвестицията на СО е за 1,1 млн. лева. На обекта кметът Фандъкова бе посрещната от кмета на район „Люлин“ Милко Младенов и директорката на 37 СУ Цветомира Георгиева. Изпълнителите на проекта – ЕТ „Металик Иван Михайлов“ увериха, че строителните работи се движат в срок и до края на юли обектът ще е готов за АКТ 15. Предвижда се до началото на учебната година да е направена и направено и нова асфалтова настилка в двора, поставянето на която също е част от инвестиционния проект.
„Една от важните ни програми е да направим така, че всяко училище да има физкултурен салон. 37 СУ „Райна Княгиня“ нямаше до момента, училището става на 95 години и децата са играли в пригодена класна стая. Само в жк. “Люлин“ тази година инвестираме около 5 милиона лева за училища и детски градини. Разбрах, че всичко се изпълнява в срок и се надявам в началото на новата учебна година децата да влязат в чисто нова спортна зала“, каза кметът Фандъкова. Тя припомни, че Столичната община през 2019 г. строи десет нови училищни сгради, пет от които са с физкултурни салони.37 СУ „Райна Княгиня“ е открило много важен за София профил – „Предприемачество“, в който вече са запълнени всички 29 места.
„В нашето училище учат 320 деца. Инициативата за изграждането на физкултурен салон дойде от общината и днес се чувстваме щастливи от новата придобивка. Строителството започва в края на декември 2018 г. и ние сме много благодарни на изпълнителите, че нито за момент не са ни попречили на учебния процес. През цялото време докато се градеше, територията на обекта бе напълно обезопасена“, каза директорката на 37 СУ „Райна Княгиня“ Цветомира Георгиева.
През 2019 г. СО е отделели рекорден бюджет за строителството и модернизация на училища и детски градини. Заедно с последно гласуваните от приватизационния фонд средства, които са над 2 млн. лв, стават вече над 82 млн. лв. Двадесет и шест са училищата и детските градини, които се модернизират цялостно със средства от оперативна програма „Региони в растеж“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: