Системите за сигурност в тунела при 12-ти км на обходния път на Габрово ще бъдат надградени до най-съвременните изисквания

Прочетена: 43

Отворени са офертите е обществената поръчка за проектиране и строителство (инженеринг) на системи за безопасност на изграждащия се в момента тунел при 12-ти км на обходния път на Габрово. Целта е да бъдат надградени системите в съоръжението и те да отговарят на най-съвременните изисквания. 

Предприетите мерки са в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели от 2015 г., а тръжната процедура за избор на строител на обходния път е провеждана през 2012 г.

Обществената поръчка е в две обособени позиции:

В обособена позиция №1 е включено изграждането на външно електрозахранване на тунела от км 12+420 до км 12+960. Проектът включва изграждане на нов трафопост, реконструкция на отклонението от ВЕЛ 10 kV „Бакойци“ и изграждане на подземна кабелна линия 10 kV. Прогнозната стойност за изпълнение е 267 667 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 30 дни.

Отворени са офертите на:

  • „Етра-Ел“ ООД;
  • „Хидро-водстрой“ ДЗЗД, в което участват: „Хидрострой“ АД и ВДХ АД.

В обособена позиция №2 е изработването на технически проект и изпълнение на строително-монтажни работи на системите за безопасност в тунела; на зоните за разгръщане пред двата портала на съоръжението. Избраният изпълнител ще проектира и изгради осветление на пътен възел „Чехлевци“ при км 11+513 и на пътен възел „Дядо Дянко“ на км 15+500, както и осветление на моста на км 15+415. Предвидено е и полагане на защитно покритие на откритите бетонни повърхности на тунела и на големите мостови съоръжения на км 11+800, км 14+660, км 15+415 и на моста над р. Паничарка. Целта е повишаване безопасността на движение по съоръженията. Прогнозната стойност за обособена позиция 2 е 2 488 333 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 130 дни.

Отворената оферта е на: „Хидро-водстрой“ ДЗЗД, в което са: „Хидрострой“ АД и ВДХ АД.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: