Министър Десислава Танева оповести резултатите от проверката на 288 къщи за гости

Прочетена: 39

Анна Радева

От проверените в рамките на две седмици 288 къщи за гости в мониторинг по  „Програмата за развитие  на селските райони 2007 – 2013“, едва 15  или 5,2 процента, не функционират като такива. Данните съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на брифинг в Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Във форума взеха участие още и зам.-министърът на земеделието д-р Лозана Василева, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“(ДФЗ) Живко Живков и зам.-изпълнителният директор Калоян Костадинов.

Четири от 15-те къщите за гости, които не функционират като такива, са в Софийска област, останалите са в общините Варна, Благоевград, Пазарджик, Видин, Добрич и Ловеч.. Бенефициентите им ще трябва да върнат на държавата общо 4,5 млн. лв., за изпълнението на което няма конкретни срокове. В други 74 къщи за гости са констатирани различни нарушения, за които са издадени предписания.

„По-голямата част от къщите за гости работят в пълния си капацитет и дори местата в тях са заети и за следващата година, какъвто е случаят в Златоград. Това е прекрасно за развитието на родния туризъм и може да ни радва“, каза министър Танева.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: