Предстоящи събития в страната за 13 юли

Прочетена: 34


***
София.
От 09.00 до 12.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология на ул. „Братя Миладинови“ 112 ще се проведе благотворителна инициатива за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Защото кръвта е живот“. Тя е по инициатива на най-големия мото клуб в България – Sofia Riders, и се осъществява в партньорство с Българския Червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ).

***
София. / с. Гара Елин Пелин.
От 09.00 часа ще се проведе протест на жители на община Елин Пелин срещу изграждането на завод за преработка на пластмаса без съгласието на гражданите и без извършването на ОВОС.

***
София.
От 13.00 часа в зала 2 на НДК ще бъде открит Световният к-поп фестивал 2019.

***
София. / с. Лозен.
От 20.00 часа в местността „Кръстето“, ще се състои благотворителен концерт „Една детска усмивка“.

***
Балчик.
От 09.00 часа на плажа пред Държавния културен институт – Културен център „Двореца“ ще започне четвъртото издание на детския фестивал „Пясъчни творения“.

***
Банкя.
От 11.00 часа Библиобусът на Столична библиотека ще паркира на централната алея в парк „Кестените“. Събитието открива програмата на традиционните Празници на минералната вода, здравето и дълголетието „Горешляци 2019“.

***
Брацигово./ с. Равногор.
От 10.00 часа в местността Свети Илия ще започне VI-то Гайдарско надсвирване.

***
Велико Търново.
От 08.00 часа от централния вход на стадион „Ивайло“ до Никополис ад Иструм ще тръгне велопоход, организиран от „TurnovoRuns“.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в античния римски град Никополис ад Иструм ще бъде открит Античният фестивал „Нике – играта и победата“.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на сцена „Арт лято“ ще бъде открит международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа пред паметника на Асеневци ще започне втората вечер на „Дикси Джаз Фест“.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на крепостта Царевец с постановката „Лебедово езеро“, представена от Руски имперски балет ще бъде открит Четвъртият сезон на оперните театри „Сцена на вековете“.

***
Видин./ с. Гомотарци.
От 18.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще бъде гост на празника на село Гомотарци.

***
Горна Оряховица.
От 09.00 часа пред сградата на Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците в Планинското изкачване „Ряховец – Лясковец 2019“ и техните автомобили.

***
Дупница.
От 21.30 часа в парк „Рила” ще бъде открито лятно кино.

***
Карлово.
От 10.00 часа в парк „Христо Проданов“ ще започне 28-ият Народен събор, посветен на 182 години от рождението на Васил Левски и празник на град Карлово.

***
Кюстендил.
От 13.00 часа ще започне обиколка на града на участниците в Международния мотосъбор „Нощни вълци”.

***
Кюстендил.
От 19.30 часа пред читалище „Братство” Фолк арт формацията към читалището ще изнесе концерт на открита сцена.

***
Мъглиж.
От 10.00 часа на площад „ Трети март” ще се проведе четвъртото издание на Национален фестивал на етносите „Еднакви в различното“.

***
Мъглиж./с. Зимница.
От 09.00 часа Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Заупокойна св. Литургия и панихида в храм „Св. Свщмчк Панкратий, еп. Тавроменийски“ в родното село на митрополит Панкратий по повод 21 години от кончината на духовника.

***
Перник./ с. Гигинци.
От 10.00 часа ще започне програмата на втория ден на Църногорски събор „В сърцето на Граово”.

***
Плевен./ с. Гривица.
От 10.00 часа в парк-хотел ,,Гривица“ се открива първи шахматен турнир ,,Гривица“-2019.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Пловдив ще пристигне китайска делегация от град Тиендзин, водена от Ли Хyнджон, член на Политбюро на 19-ия ЦК на ККП и секретар на Градския комитет на ККП в град Тиендзин. На срещата с областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров ще бъде подписана декларация за сътрудничество, която е по повод отбелязване на 30-та годишнина от установяването на побратимени отношения между област Пловдив и град Тиендзин. В 12.20 часа ще бъде открита изложба на майстори от Тиендзин и кратка програма.

***
Симитли. / с. Сенокос
В района на вековен бор в село Сенокос ще се проведе курбан по повод църковният празник, посветена на св. Марина.

***
Цигов Чарк.
От 08.00 часа на Еко къмпинг-Батак с подробен инструктаж за безопасност и запознаване с каяка и каяк екипировката ще започне инициативата „С каяк по яз. Батак и яз. Голям Беглик“.

***
Шумен.
От 19.30 часа Общински младежки съвет Шумен организира среща-дискусия с младата поетеса Валентина Йоргова в Младежката сфера, намираща се в пространството между Томбул джамия и хотел „Шумен“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: