Хиляди хора в Луизиана са без ток заради тропическата буря „Бари“

Прочетена: 35

Десетки хиляди хора са без тока в американския щат Луизиана заради тропическата буря „Бари“, която се движи бавно към брега на САЩ, заплашвайки милиона и поставяйки пред изпитание новите защити на местните власти срещу наводнения, предава Euronews.
Жителите на крайбрежната част и най-вече град Ню Орлиънс са се запасили с вода и приготвили за опустошителни дъждове и ураганни ветрове. Според местните власти, рано сутринта в събота (следобед българско време), „Бари“ ще удари крайбрежието и региона около Морган сити, като по това време ще е достигнал силата на ураган.  И макар да се определя като слаб ураган, само малко над нужните за това определение сила на ветровете от 119 километра в час, бурята заплашва да донесе унищожителни наводнения покрай брега на Мексиканския залив. Дъждовете на „Бари“ ще увеличат нивото на р. Мисисипи, която вероятно ще излезе от коритото си.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: