Полага се първият пласт асфалтобетон на южното пътно платно на бул. „България”

Прочетена: 57

Извършва се полагане на първия пласт асфалтобетон на бул. „България” извършват екипите на строителя. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Изпълнени са около 10 хил. кв. м от биндера. Продължава и монтирането на металната мрежа по цялото протежение на пътното платно на булеварда в участъка между бул. „Ив. Гешов“ и бул. „Витоша“. Положени са 16 хил. кв. м метална мрежа от общо около 19 хил. кв. м за едното пътно платно. Металната мрежа се полага за заздравяване на пътното платно. Подобна технология бе приложена на кръстовището на пл. „Орлов мост“ и в участъка от бул. „България” от бул. „Гоце Делчев” до бул. „Акад. Ив. Гешов”. В момента се ремонтират и тротоарните настилки. „Софийска вода” приключи работа по заустване на канализация в участъка. Започва нивелирането на шахтите.
Ако метеорологичните условия са подходящи, работата по полагане на биндера се очаква да приключи в началото на другата седмица, а след това ще започне изпълнението на последния износващ пласт асфалтова настилка.
След това ремонтните работи ще продължат в другото – северното пътно платно на булеварда в отсечката от бул. „Иван Ев. Гешов“ до бул. „Черни връх“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: