България и Северна Македония ще реализират общи проекти за конкурентоспособност и туризъм със средства от ЕС

Прочетена: 32

писалка

В петък в София македонският министър на местното управление Горан Милевски заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството на България Петя Аврамова завършиха договорите за финансиране на 17 нови проекта от Програмата за трансгранично сътрудничество между двете държави, предава македонската агенция “Макфакс“.
Общата стойност на проектите е седем милиона евро, от които 85% са обезпечени от Европейския съюз.
Проектите са в три области – три се отнасят до конкурентоспособността, осем са за развиване на туристическата дейност и шест от тях са предназначени за защита на околната среда.
„Сътрудничеството в региона и изграждането на добросъседски отношения, сближаването, както и подобряването на условията на живот в граничните райони са огромни постижения, още повече, че в тях са замесени голям брой хора от двете страни на границата“, заяви македонският министър. От своя страна Аврамова подчерта, че „днешният ден е изключително важен за крайната цел на програмата. На първо място защото проектите са дадени на най-способните изпълните от двете страни на границата, а на второ защото всеки реализиран проект допринася за постигането на заложените резултати“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: