Висшият съдебен съвет откри процедурата по избор на нов главен прокурор

Прочетена: 35

Висшият съдебен съвет откри процедурата по избор на нов главен прокурор. В следващите 4 заседания на пленума ще бъдат издигани кандидатури, а на 24 октомври трябва да бъде гласуването. Мандатът на Цацаров изтича в началото на януари, предава БТА.
На заседанието не присъстваха само двама членове на съвета – Вероника Имова и Атанаска Дишева. Заседанието беше предшествано от протест на десетина души, които настояваха за прозрачен избор на главен прокурор, както и на поста да бъде избран следователят Бойко Атанасов. След заседанието представляващият ВСС Боян Магдалинчев обяви, че колкото по-рано започне процедурата за избор на нов главен прокурор, толкова повече време ще има за въпроси към кандидатите. Той припомни, че кандидатурите ще бъдат издигани до 29 юли.
Избор заради самият избор няма да има. Гласуването ще е на база качества на кандидатите, посочи Магдалинчев и заяви, че не вижда проблем за поста да бъде избрана жена.
Прокурорската колегия няма да издига повече от трима кандидати, каза Даниела Машева-член на съвета.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: