Започва асфалтирането на южното платно на бул „България“ от бул. „Черни връх“ до бул. „Иван Гешов“

Прочетена: 35

Асфалтирането на южното платно на бул. „България“ от бул. „Черни връх“ до бул. „Иван Гешов“ започва днес при подходящи атмосферни условия. Рехабилитацията на тази отсечка от булеварда започна на 30 юни. Докато се ремонтира южното платно, движението се извършва двупосочно в северното в същия участък. Това написа в социалните мрежи зам.-кметът на СО Дончо Барбалов.  По ремонтираното платно е положена метална мрежа, с цел заздравяване, като за двете пътни платна ще бъдат положени общо 38 хил. кв. м мрежа. Тази технология бе приложена и при ремонта на кръстовището на „Орлов мост“ и на бул. “България“ в участъка от бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Ив. Гешов“ и резултатите от нея са добри. След мрежата е положен първи пласт асфалтобетон. А от днес трябва да започне полагането на последния слой асфалт. Според специалистите, пътната настилка е предвидена да издържа много тежко натоварване. На обекта работят над 10 строителни машини като багери, челни товарачи, валяци и асфалтополагащи машини. Освен подновяване на пътната настилка, се изпълнява и хидроизолация на тавана на подлеза при Професионалната гимназия по текстил.
Заради няколкото дъждовни дни през този месец, първият етап от ремонта ще приключи в средата на другата седмица. След това работата продължава по северното платно, а движението ще стане двупосочно по южното.
До средата на септември трябва да е готова цялата отсечка.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: