Путин обеща Русия да продължи да подпомага Сирия

Прочетена: 42

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави сирийския си колега Башар Асад по повод 75-годишнината от установяването на дипломатически отношения между двете страни, отбелязвайки, че Москва ще продължи да оказва помощ на правителството и народа на Сирия. Това се посочва в телеграма на Путин, чийто текст е публикуван на сайта на Кремъл.

Той изразил увереност, че Русия и Сирия със съвместни усилия ще нанесат окончателно поражение на силите на терора на сирийска територия.

„Бих искал да потвърдя, че руската страна ще продължи да подпомага правителството и народа на Сирийската арабска република в защитата на държавния суверенитет и териториалната цялост, в осигуряването на националната сигурност и във възстановяването след приключването на конфликта“, отбелязва руският държавен глава.

Той също така изтъкнал, че по-нататъшното развитие на отношенията между Русия и Сирия отговаря на общите интереси на двете страни, а също така е в руслото на укрепването на мира и стабилността.

По-рано Путин каза, че Русия била постигнала в Сирия повече, отколкото той е очаквал.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 21.07.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: