Предстоящи събития в страната за 18 август

Прочетена: 35

***
София. 
От 12.00 часа в зала „Роял“ на „София Хотел Балкан“ министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще участва в събрание по случай националното честване на Деня на миньора.

***
София.
От 10.00 часа в Южния парк в София ще се проведе Боса разходка – специално събитие, което е част от кампанията за превенция на разширените вени и хронична венозна болест „Вземи краката си в ръце“.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе обучение по безопасно шофиране група 1 на ул. „Резбарска“.

***
Асеновград.
От 14:00 часа на площад „Академик Николай Хайтов” ще се проведе награждаването в тазгодишното издание на планинския ултрамаратон „Персенк Ултра”.

***
Бургас
От 09.00 до 19.30 часа в Експозиционен център „Флора“ ще бъде представена изложба на живи пеперуди

***
Бургас
От 10.00 до 13.00 и от 16.00 до 20.00 часа в Експозиционен център „Флора“ ще бъде представена изложба на папагали

***
Бургас
В 11.00 часа в експозиционен център „Флора“ в рамките на фестивал „С книга на плажа“ Георги Тошев ще представи книгата „Мама Миа“! Филмът.АББА.Продължението“, както и филмът за АББА – тяхната история.

***
Бургас
В 16.00 часа в Експозиционен център „Флора“ ще се проведе концертът „Ден на Срещи с Пианото“ с Иван Дончев в рамките на Международния фестивал „Бургаски музикални вечери“

***
Бургас
В 16.30 часа в Експозиционен център „Флора“ предстои представяне на книгите „Сакрално: Чудесата близо до нас“ от Мариана Праматарова; „Басни и шантавинии“ от Пейо Пантелеев; „Културно – историческо наследство в периода на Българското възраждане“ от Атанас Пенчев, в рамките на фестивала „С книга на плажа“

***
Бургас
В 18.00 часа в пространството симБиотично на Атанасовското езеро ще се проведе експерименталният концерт на YPSMAEL (de) & E.U.E.R.P.I. (bg), който предхожда фестивала за съвременно изкуство „ВОДА“

***
Бургас
В 19.00 часа в Експозиционен център „Флора“ ще се проведе концерт на проф. Богданов (Русия) и студенти – пиано в рамките на Международния фестивал „Бургаски музикални вечери“

***
Бургас
В 19.00 часа в експозиционен център „Флора“ Алек Попов ще представи книгата „Спътник на радикалния мислител“ в рамките на фестивала „С книга на плажа“

***
Варна.
От 9.00 часа в храм „Св. Анастасий“ ще бъде отслужена света литургия по повод празника на чудотворната икона на Света Богородица „Всецарица“.

***
Варна.
От 11.00 часа пред паметника на подводничаря в Пункт за базиране – Варна ще бъдат отбелязани 65-годишнината от създаването на Осми дивизион подводни лодки и възстановяването на подводното плаване в България.

***
Варна.
От 15.00 часа в Археологическия музей ще бъде открита Деветата клубна изложба на Модел клуб – Варна.

***
Видин.
От 19.00 часа публиката във видинската зала „Филхармония” италианският диригент Масимо Челегато ще представи заедно със Симфониета Видин две творби на Чайковски.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в център Тракарт в подлез Археологичски, ще се проведе Ден на узбекската култура.

***
Поморие. 
от 19.00 часа в Народно читалище “Просвета 1888” ще бъде премиерата на поетичната книга „ГРАДЪТ – поезия и фотография“.

***
Самоков. 
От 9.30 часа Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия в храм „Рождество Богородично“, на „Бельова черква“.

***
Търговище. 
От 14.00 часа в зала 28 на Община Търговище ще се проведат консултациите за определяне състав на Общинска избирателна комисия (ОИК) Търговище, във връзка с предстоящите на 27 октомври избори за общински съветници и за кметове.

***
Шумен. 
От 9.30 часа в зала 203 на Община Шумен ще се проведат консултации за определяне състава на Общинската избирателна комисия за произвеждане на избори за общински съветници и за кметове на общини на 27 октомври 2019 г.

***
Шумен. 
От 19.00 часа на ул. „Тракия“ ще се проведе протестно шествие срещу решение за изграждане на социални жилища.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.08.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: