Становище на АОБР относно нововъведената разпоредба в Закона за защита от шума в околната среда

Прочетена: 28

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) разпространи становище, адресирано до премиера Бойко Борисов, относно нововъведената разпоредба в  Закона за защита от шума в оконата среда.

В него се посочва, че в АОБР са постъпили много възражения от фирми, които развиват дейност, свързана със строително-монтажни работи.

„Възраженията и опасенията на нашите членове са конкретно насочени срещу нововъведената разпоредба на чл. 16а, ал. 5 от Закона за защита от шума в околната среда – „Забранява се излъчването на шум по време на строителство за времето от 14,00 до 16,00 ч. и от 23,00 до 8,00 ч.““, се посочва в документа.

От Асоциацията споделят още, че така разписана нормата в закона няма да постигне и поставената от него цел – баланс между превенцията и опазването на общественото здраве и нормалното функциониране на икономиката.

Публикуваме цялото писмо на АОБР:

Писмо_АОБР_ЗЗШОС

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 23.08.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: