Зам.-министър Деница Николова ще участва в семинар на ЕК за развитие на регионите, градско развитие и териториално сближаване

Прочетена: 42

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва в семинар на тема „Устойчиви инвестиции в устойчиво градско развитие“. Форумът се провежда днес и утре в град Осиек, Република Хърватия. Той се организира от Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия и Мрежата за градско развитие, в сътрудничество с хърватското Министерство на регионалното развитие и фондовете на ЕС и Университета в Осиек.

Събитието ще събере представители на националните и местните власти от Хърватия, България и Румъния, както и експерти от ЕС за обмяна на опит и добри практики в сферата на териториалното сближаване и градските въпроси.

Семинарът ще предостави възможност на участниците да направят равносметка на постиженията до този момент и да обсъдят общи предизвикателства, възможности и конкретни решения за устойчиво градско развитие, което ще бъде и платформа за обмен на идеи и добри практики с оглед подготовката на политиката на сближаване и градско развитие през новия програмен период 2021-2027 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.09.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: