Изграждат нови 6 буферни паркинга към метрото

Прочетена: 69

2,2 млн. лв. инвестира столична община чрез Центъра за градска мобилност в изграждането на буферен паркинг към метростанция „Васил Левски“. Подземното съоръжение ще е с площ над 10 000 кв. м, в него ще могат да паркират 193 коли.  Строителните дейности, които се извършват от „Калистратов груп“ ООД, започнаха през февруари.

При инспекция на обекта, който се очаква да бъде отворен в средата на октомври, кметът Йорданка Фандъкова заяви, че това е поредният буферен паркинг, който може да се използва по системата „Паркирай и пътувай“, свързана с „Метрополитен“. Оставянето на автомобила е напълно безплатно, ако бъде използван подземния влак. Съоръжението ще може да се използва и от гражданите свободно срещу заплащане.

До настоящия момент са изградени пет буферни зони в София, каза още Фандъкова. Центърът за градска мобилност (ЦГМ) има задача за довършване на още три буферни паркинга – на бул. „Сливница“, на Централна гара и спирка „Надежда“ по старата линия на метрото. Тепърва се ще изграждат още три, така че Фандъкова очаква догодина да има още шест за общо около 1 200 места и всички те да се използват от хората, които идват от малко по-далечни разстояния с автомобилите си.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.09.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: