Министър Аврамова проведе работна среща с ръководството на КСБ

Прочетена: 130

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова проведе работна среща с ръководството на Камарата на строителите в България.

Обсъдени бяха удължаването на гаранционните срокове на строителните обекти, тяхното качество и работата на приемателните комисии. По време на разговора беше дискутирана и оценката на съответствието на строителните продукти.

Участниците в срещата коментираха необходимостта от засилване на отговорността на всички участници в строително-инвестиционния процес – проектанти, строители и строителен надзор.

Дискутиран бе Законът за устройство на територията. По време на разговора стана ясно, че предстои за обществено обсъждане да бъдат публикувани промени в него, свързани с дейността на надзорните фирми.

Обсъдена беше и възможността за съвместна работа между „Научно-изследователски институт – НИСИ“ ЕООД, Камарата на строителите в България и Университета за национално и световно стопанство, поради което в срещата участва и новият управител на държавното търговско дружество Мая Косева.

Предстои конкретна работа по обсъжданите теми.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.09.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: