ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Пресконференция на комисар Мария Габриел в Брюксел за сигурността на 5G

Прочетена: 37
На 9 октомври (сряда) европейският комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще участва в пресконференция в Брюксел относно извършената оценка на риска за сигурността на мрежите от пето поколение 5G в Европейския съюз. Пред медиите ще говорят също комисарят, отговарящ за Съюза на сигурност, Джулиан Кинг и представителят на Финландското ротационно председателство на Съвета на ЕС.
Гледайте на живо пресконференцията утре от 15:30 часа българско време на следния линк
Контекст
В бъдеще мрежите от пето поколение ще станат ключова цифрова инфраструктура, която ще свързва милиарди предмети и системи, включително във важни сектори, като енергетиката, транспорта, банковото дело и здравеопазването, както и промишлени системи за управление, пренасящи чувствителна информация и подпомагащи системите за безопасност.
След като държавните и правителствените ръководители изразиха своята подкрепа за съгласуван подход към сигурността на мрежите от пето поколение, на 26 март 2019 г. Европейската комисия препоръча редица конкретни действия за оценка на рисковете за киберсигурността на мрежите от пето поколение и за засилване на превантивните мерки. Подробности ще намерите тук.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.10.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: