До 25 дни КЗК се произнася за придобиването на ЧЕЗ

Прочетена: 38

„До 25 дни КЗК се произнася за придобиването на ЧЕЗ“. Това каза Асен Христов, председател на Надзорния съвет на „Еврохолд България“ по време на пресконференция, на която бе представена стратегията на дружеството по отношение на бъдещето придобиване на активите на ЧЕЗ. В събитието взеха участие представители на ръководния състав на „Еврохолд България“.

От дружеството възнамеряват да запазят сегашния висш мениджмънт на ЧЕЗ с цел да съхранят опита и екипа на компаниата. Ангел Христов посочи, че е създаден специален Енергиен Борд от експерти, като неговата цел е да подпомогне за гладката интеграция и управлението на компаниите на ЧЕЗ в България след придобиването  и ще бъде основна движеща сила за инвестициите и иновациите в българската електропреносна инфраструктура. „В бъдеще се планира Енергийният Борд да прерасне в част от Надзорния съвет на  дружествата в групата на Ийстърн Юропиън Електрик Къмпъни Б.В.“ , посочи Христов.

От дружеството планират да подкрепят и развият съществуващата инвестиционна програма на ЧЕЗ в България. Тя ще отговаря напълно на регулациите и изискванията на КЕВР, както и на Европейската рамка в областта на климата и енергетиката до 2030 г. От компанията посочиха, че при структурирането на цялостното финансиране на сделката за придобиване са предвидени и допълнителни средства, които да се използват целенасочено за изпълнение именно на основните елементи на инвестиционната програма. Средствата по нея ще бъдат за обслужване на клиенти, обновяване и управление на мрежата, иновации и технологии и възобновяема енергия и енергийна ефективност.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.10.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: