Камарата на строителите поздрави Даниел Панов за усилията му програмата за саниране да продължи

Прочетена: 310

Камарата на строителите в България поздрави кандидата на ГЕРБ за кмет на Велико Търново Даниел Панов за усилията, които полага в качеството си на председател на НСОРБ Националната програма за саниране на жилищните сгради да продължи. На редица форуми на НСОРБ кметове от цялата страна изразиха желанието си възобновяването на държавната подкрепа за многофамилните жилищни сгради. Сдружението и Строителната камара също работят съвместно за оптимизирането на условията по програмата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

„Санирането на жилищните сгради трябва да остане безвъзмездно за домакинствата. Имаме уверението, че програмата ще бъде рестартирана през следващата година. Близо 30 са блоковете във Велико Търново, санирани до момента, а още 57 сгради са одобрени и документацията им вече е в Българската банка за развитие“, подчерта Даниел Панов, кмет на Старата столица за периода 2011-2019 година. Той благодари на строителите за отговорното изпълнение на дейностите по жилищните блокове. 

Заместник-председателят на КСБ Николай Николов подчерта, че националната програма за саниране е пример за изключително ефективна социална политика на държавно ниво. „Над 2000 сгради в цяла България са реновирани до момента“, посочи Николов.

Даниел Панов уважи поканата да гостува на отчетно-изборното събрание на областното представителство на Строителната камара. Панов поздрави досегашния председател инж. Любомир Шербетов за добрата съвместна работа и изрази уверение, че и новото ръководство ще продължи да работи успешно с местната власт.

Висока оценка за сътрудничеството и работата на Панов като кмет на Велико Търново даде и инж. Шербетов. „Нашият бранш ви подкрепя“, категоричен бе той.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.10.2019. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: