Новини

15 ЮНИ – ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ПОСЕТИ ГР. ТРОЯН

Утре, 15 юни 2011г., премиерът Бойко Борисов ще посети гр. Троян, където ще присъства на официална церемония по откриване на пречиствателната станция за отпадъчни води на града. Инвестицията е на стойност близо 8 млн. лв., осигурени от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013г.” и общината. В рамките на проекта е изградена и част от канализационната мрежа на град Троян. На събитието ще присъства и министърът на околната среда и водите Нона Караджова.


По време на визитата си в града министър – председателят ще даде старт на изпълнението на „Интегриран проект за подобряване на градската среда на град Троян”. Проектът е на стойност около 4. 7 млн. лв и се осъществява с финансовата подкрепа на ОП “Регионално развитие 2007-2013 г.”. 85% от средствата са съфинансиране на Европейския фонд за регионално развитие, 10% от националния бюджет и 5% от бюджета на Община Троян.


На церемонията, заедно с кмета на града Минко Акимов, премиерът ще връчи грамоти на треньорите и капитана на ученическия отбор от ОУ „Ив. Хаджийски” - републикански шампион в състезанието „Млад Огнеборец”.