Новини

Ремонти на ключови пътни обекти стартират през септември

В момента се рехабилитират близо 570 км републиканска мрежа

„Септември ще стартира рехабилитацията на близо 47 км от пътя Русе – Кубрат, за които успяхме да осигурим средства от спестения ресурс по ОП „Региони в растеж 2014 – 2020“. Общата стойност на проекта е над 46,3 млн. лв.“ Това съобщи председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски в интервю за в. „Строител“. Той добави, че през септември ще се даде ход и на друг важен ремонт – на 52-километров участък от АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, който по експертна оценка ще възлезе на около 89 млн. лв.

Терзийски подчерта, че по време на извънредното положение работата по изпълняваните пътни обекти не само че не е спряла, но е била и много интензивна. По думите му няма забавяне в графика и по всички проекти е отбелязан значителен напредък.

Той информира още, че в момента освен строителството на големите пътни обекти се рехабилитират близо 570 км републикански пътища, като от тях 150 км са с финансиране от ЕС.

„В условията на световна пандемия и при очертаваща се икономическа криза основното предизвикателство е да продължим строителството на пътните проекти както досега и да ги завършим в срок“, каза още председателят на УС на АПИ и не пропусна да благодари на КСБ за ползотворния диалог.

Реклама