Новини

Министър Ахладова участва в откриването на учебната година на Националния институт на правосъдието

„Преследвайте без колебание мечтите си! Бъдете сигурни, че само знанието ще ви направи силни и уважавани хора, достойни и ценени магистрати! Бъдете устремени и не се предавайте, когато е трудно!“

С тези думи министърът на правосъдието Десислава Ахладова се обърна към кандидатите за младши съдии, прокурори и следователи при откриването на учебната година на курса за задължително първоначално обучение в Националния институт на правосъдието (НИП).

Церемонията, която за първи път се проведе онлайн, бе открита от директора на НИП Миглена Тачева с едноминутно мълчание в памет на члена на Висшия съдебен съвет и член на управителния съвет на НИП Евгени Диков. 

 По време на видеоконферентната връзка Ахладова се обърна и към преподавателите на НИП като им засвидетелства своя респект за професионализма и себеотдаването в достойната им мисия да предават знанията и опита си на младите колеги. „Възпитаниците ви с гордост ще запишат в биографиите си, че са имали привилегията техни преподаватели да бъдете именно вие. Уверена съм, че това е най-ценното признание за вашата работа“, каза Ахладова.

Миглена Тачева  подчерта, че НИП е направил всичко необходимо, за да се превърне във виртуална класна стая. „През следващите месеци ще работим електронно, като ще предложим и много нови решения, разнообразни онлайн платформи, електронни наръчници и помагала“, обясни Тачева и допълни, че наред с всички отговорности приоритет на института е да запази живота и здравето на младшите магистрати и преподавателите.