Новини

Премиерът Борисов: Управляваме най-правилно финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата заради COVID-19

10 000 работни места са запазени във Варна чрез мярката 60-40

Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60-40 във Варна са запазени 10 000 работни места, стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в предприятие за електродомакински уреди във Варна. По време на пандемията компанията се е възползвала от подкрепата на правителството за запазване на работниците си. „С мярката 60-40 във Варна сме запазили 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв. Това е едно от предприятията, които са запазили хората си, доходите си, и не само това, но имат и нови производства, и нови поточни линии“, изтъкна социалният министър Деница Сачева, която бе заедно с премиера Борисов. 

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че се търсят начини чрез средствата от еврофондовете в кризата, причинена от COVID-19, да се подпомогнат и големите предприятия, както малките и средните. Премиерът напомни и за ползите за бизнеса от новоизграждащата се инфраструктура в страната, дори в условията на пандемия. Борисов подчерта, че активно продължава изграждането на АМ „Хемус“. „Обещал съм на варненци „Хемус“ и тя се строи на максимални обороти“, добави министър-председателят.

„Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата“, отбеляза министър-председателят. Борисов посочи, че за разлика от първата вълна на пандемията от COVID-19 през март м.г.,  когато светът не знаеше пред какво се изправя, днес българските лекари успешно се справят със заболяването, оздравелите пациенти са в пъти повече от новозаболелите, а с поставянето на ваксината срещу новия вирус се доближаваме до възвръщането на нормалния ритъм на живот. „Днес пристигнаха още 25 000 ваксини, децата се върнаха в училище, влизаме в новата година с най-ниския дефицит и с най-ниския външен дълг в Европа. Така че с повече оптимизъм, ваксиниране и всички заедно - хората, бизнесът и държавата, ще се справим с пандемията“, заяви още министър-председателят.