Новини

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов: Ще се предложи на Министерския съвет извънредната епидемична обстановка да се удължи с три месеца

Ще се предложи на Министерския съвет извънредната епидемична обстановка да се удължи с три месеца. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.


Има лоши тенденции, свързани с разпространението на новия щам, който се разпространява много по-лесно и много по-бързо. Това, ако се случи в България, а според наши предварителни данни, у нас с голяма вероятност допускаме, че вече е тук, това поставя пред изключително сериозна опасност бъдещите протипоепидемични мерки, добави той. В държавите с приложени строги противоепидемични мерки резултатите не са много добри, каза още министър Ангелов.


Мерките ще бъдат продължени и след 31 януари, но част от тях може да се отхлабят - в областта на образованието, на здравеопазването, на спорта и на културата, допълни министър Ангелов.